اخبار مهم امروز گروه اقتصادی برنا

خبر، مصاحبه و گزارشهای پر بازدید گروه اقتصادی را هر روز در ساعت 20 در خبرگزاری برنا بخوانید. بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمیشوند! هر قطعه سکه بهار آزادی طرح امامی در بازار آزاد تهران امروز ( چهارشنبه 18 فروردین) به قیمت 10 میلیون و 750 تومان به فروش رسید. قیمت هر اونس طلا امروز با 0.31 درصد کاهش به 1737 دلار و 78 سنت رسید. قیمت فروش دلار آمریکا در صرافی بانک ملی ایران امروز 24.467 تومان اعلام شد. صندوق بینالمللی پول پیشبینی خود از رشد اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۱ را به ۶ درصد افزایش داد و رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ را ۱.۵ درصد اخبار خبرگزاری برنا و نرخ تورم در این سال را ۳۶.۵ درصد اعلام کرد. افزایش صادرات نفت خام ونزوئلا به چین در ماه مارس به کاراکاس کمک کرد از افت شدید صادرات جلوگیری کند. در پایان معاملات امروز بازار بورس ارزش سهام عدالت با افت بیش از 95 هزارتومانی همراه بود. همچنین ارزش هر واحد از دارایکم با افت 3.51 درصدی همراه بود. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۱۵۱۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید. ᠎This content has ​been c᠎re​at ed wi​th t᠎he he᠎lp  of GSA Con tent Gen᠎er᠎ator Dem​over᠎sion !


در تهران اشاره دارد. مطالعهای در سال ۱۳۹۷ نشان داده که امکان وقوع زلزلهای شدید در تهران میان سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۹ خورشیدی وجود دارد. رشد شهری در تهران به شکل نادرست انجام شده و حدود ۸ میلیون نفر از جمعیت تهران در ناحیهٔ بسیار خطرناک قرار دارند. یا سرمازدگی میباشد. بقیه ۸۰ درصد مرگ و میر در ۳ روز اول اتفاق میافتد و دلیل آن از دست دادن آب بدن، سرمازدگی، نشانگان له شدن، نارسایی کلیوی، عفونت زخم، یا گندخونی میباشد. این ادعا بعد از آن توسط اسماعیل کهرم استاد دانشگاه و مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تأیید شد. گسلهای اصلی تهران شامل گسل مُشاء - فَشَم، گسل شمال تهران، گسل نیاوران، گسل تِلو پایین، گسل محمودیه و گسل شیان و کوث میشود و این گسلها خطرناک میباشد. طبق محاسبات علی درویش زاده (پدر علم زمینشناسی ایران)، این دوره برای تهران ۱۵۰ سال است در حالی که از وقوع آخرین زمینلرزهٔ بزرگ آن ۱۸۰ سال گذشته. این تأخیر ۳۰ ساله به این معنی است که زمینلرزهٔ بعدی، احتمالاً شدت و بزرگی بیشتری خواهد داشت.


انرژی زمین در حال جمع شدن در گسل هاست و زلزله بعدی تهران قابلیت وقوع تا ۷/۵ ریشتر را دارد. گسل شمال ری، گسل جنوب ری، گسل کهریزک، گسل گرمسار، گسل پیشوا، گسل پارچین هستند؛ البته گسلهای فرعی زیادی در سطح شهر تهران وجود دارد مانند نارمک، شادآباد، داوودیه، عباسآباد، باغ فیض و … البته در ماهیت گسل ری تردید وجود دارد. گسل مُشا و گسل ری خطرناکترین گسلهای تهران هستند. گسل مشا با ۲۰۰ کیلومتر طول از شمال شرق تا برجهای منطقهٔ ۲۲ غرب تهران را تحت تأثیر قرار میدهد. حدود ۹۰ کیلومتر مربوط به گسلهای شمال تهران است. گسل ری با طول ۲۰ کیلومتر، از جادهٔ خاوران شروع و روی جادهٔ کمربندی تهران در چهاردانگه پایان مییابد. گسل مُشا میتواند زمینلرزهای به بزرگی ۷ تا ۷٫۵ ریشتر ایجاد کند. دادهها نشان میدهد که در منطقهٔ تهران حدود هر ۱۵۸ سال یک زمینلرزه اتفاق میافتد. آخرین زمینلرزهٔ برجسته در تهران مربوط به سال ۱۸۳۰ میلادی و به بزرگی ۷٫۲ ریشتر بود.


از طرف دیگر محمدرضا حاتمی عضو پژوهشگاه زلزله مرکز ژئوفیزیک دانشگاه تهران میگوید: «شاید دولتی بخواهد جمعیت را در سطح کشور پراکنده کند … ولی اینکه تهران زلزلهخیز است، در آن شکی وجود ندارد. بر اساس مطالعات دانشگاه کمبریج انگلستان، بازارهای در حال توسعه و بهخصوص بازارهای آسیایی، بیشترین خسارت را از حوادث طبیعی نظیر زلزله، سیل، طوفان، آتشسوزی و … متحمل میشوند. همچنین شهرهای تایپه، توکیو، سئول، مانیل و تهران بیشترین خسارت را از زلزله متحمل میشوند. تبریز (چهل و سومین شهر پرخطر جهان). و بعد از آن، ساعت ۵۵ دقیقهٔ بامداد روز ۶ دی، زلزلهای ۴٫۲ ریشتری در ملارد رخ داد. زمینلرزهٔ ۵٫۱ ریشتری در تاریخ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹، شهر دماوند در استان تهران را لرزاند. به نقل از مرکز لرزهنگاری کشوری، کانون این زمینلرزه ۶ کیلومتری شمال غرب دماوند بود. این زلزله یک پیشلرزهٔ ۲٫۹ ریشتری و چندین پسلرزه داشت که بزرگترین آنها به بزرگی ۴ ریشتر بود.


مرکز لرزهنگاری آمریکا قدرت این زلزله را ۴٫۶ ریشتر و ۲ کیلومتری شمالغربی دماوند اعلام کرد. حرکت گسل مُشا علت وقوع این زلزله عنوان شدهاست. تا ۷۲ ساعت بعد، زلزلههایی با بزرگی ۲٫۱ تا ۳٫۸ ریشتر در ناحیه اتفاق افتاد. با توجه به تعداد بالای لرزشها، نمیتوان تعیین کرد کدام یک از این زلزلهها پسلرزه یا پیشلرزهٔ زلزلهای بزرگتر بودند. ساعت ۱۷:۱۱:۴۹ عصر روز یکشنبه، ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ زلزله ای به بزرگی ۳٫۹ ریشتر شرق تهران را لرزاند. طبق اعلام سازمان نقشهبرداری کشور، بر اثر وقوع زمینلرزهٔ ۵٫۱ ریشتری اردیبهشت ۱۳۹۹ در ناحیهٔ دماوند، گسل مُشا دچار تغییر شکل گردیدهاست و این به معنای بالا رفتن احتمال وقوع زمینلرزههای بزرگتر در این گسل میباشد. طبق گزارشات گسل شرق تهران بعد از مدتی طولانی دوباره فعال شده است و احتمال دارد در آینده باعث وقوع زلزلههای قویتری شود. ↑ «احتمال زلزله در تهران، خطر زلزلهٔ ۷ ریشتری در تهران وجود دارد / احتمال زلزله در منطقهٔ زاگرس بالاست».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *